Chiro Bevere is een bloeiende jeugdbeweging die reeds 57 jaar in Bevere gevestigd is.
Sinds 1964 groeide ons ledenaantal aan tot een 140-tal kinderen en jongeren die worden onderverdeeld in zes afdelingen. Van jong naar oud zijn dat de Ribbels (1-2e leerjaar), de Speelclub (3-4e leerjaar), de Rakwi’s (5-6e leerjaar), de Tito’s (1-2e middelbaar), de Keti’s (3-4e middelbaar) en de Aspi’s (5-6e middelbaar). Elke afdeling wordt begeleid door twee, drie of vier leid(st)ers die jullie iedere zondag met open armen ontvangen en die er met jullie een onvergetelijke zondagnamiddag van willen maken.

Chiro is meer dan spel. Chiro wil een leerschool zijn voor het leven waarbij leden en leiding samen streven naar de Chiro-droom, een wereld waarin graag zien, rechtvaardigheid en innerlijkheid – de Chiro-waarden – centraal staan. Samen met duizenden anderen kinderen en jongeren wil ook Chiro Bevere werken aan deze droom.

Wat spoken wij zoal uit?
De eerste zondag van oktober, tijdens Kermis Bevere, start Chiro Bevere met zijn werkjaar. Dan gaan de leden (eventueel) over naar de volgende afdeling en komen ze hun nieuwe leiding te weten voor het hele werkjaar.
Wat gebeurt er nu zo allemaal in zo’n jaar?

Is Chiro enkel zondag van 14:15 uur tot 17:00 uur? Welnee!
In november nemen leiding, Aspi’s en Keti’s deel aan de 11.11.11.-ophaling in Bevere, om op die manier op te komen voor de mensen in de Derde Wereld die het niet zo gemakkelijk hebben als wij. Op die manier komen we op voor één van de drie Chiro-waarden, namelijk rechtvaardigheid. ’s Avonds organiseren de Keti’s een fotoavond van het kamp. Iedereen is welkom om van de mooie foto’s te genieten en natuurlijk een natje en/of droogje te benuttigen.

In december verwelkomen wij ieder jaar de Sint om samen met hem zijn verjaardag te vieren.
Eind december begint de leiding te zweten want dan komt “den blok” eraan en verdwijnen de leiders en leidsters achter de studieboeken. Helaas kan er door dit onoverkomelijk probleem geen Chiro gegeven worden in de maand januari.

Na een lastige maand staat de leiding opnieuw paraat voor een tweede deel van het werkjaar. In de periode februari-april gaan alle afdelingen op weekend. Ribbels overnachten dan eenmaal, Speelclubbers t.e.m. Aspi’s zijn twee nachten weg van huis. In maart staat ook een heuse kinderfuif op het programma.

De week voor Moederdag halen we onze beste verkooptrucjes boven en gaan we met Keti’s, Aspi’s en leiding op tocht in Bevere om bloemetjes ten voordele van ons bivak te verkopen. Deze dag staat gekend als onze Bloemenslag. We starten gewoonlijk om 9:30 uur en gaan door tot alles de deur uit is.
Onze Aspi’s organiseren ook in de periode april-mei een lekkere kaas- en wijnavond om hun eigen kas een beetje te spijzen.

Eind mei valt er opnieuw een zware druk op de schouders van de leiding. “Den blok” breekt dan opnieuw aan en gedurende de maand juni leeft de leiding opgesloten op hun bureau en komen ze enkel buiten om zwoegend over hun examen te hangen.

Op het einde van juni vinden er nog twee Chirozondagen plaats en dan is het tijd om stilaan aan ons bivak te denken dat altijd plaatsvindt van 21 tot 31 juli. Voor de Ribbels is dit van 24 tot 31 juli. Wat een bivak is en waar we heen gaan, kan je zien op de Bivak-pagina.

In augustus is er geen Chiro, maar het eerste weekend van september staan we opnieuw paraat om er nog enkele weken tegenaan te gaan.
Maar zoals aan alle mooie liedjes, komt ook aan ons Chiro-werkjaar een einde. We eindigen feestelijk met de Septemberfeesten, een weekend vol plezier in en rond de tent aan onze lokalen. De Septemberfeesten gaan steeds door tijdens het laatste volledige weekend van september en bestaan uit een Dropping (vrijdag), georganiseerd door de Oud-leiding, een bezinnend moment en September-TD (zaterdag) en een eetfestijn (zondag).

Heeft u nog vragen omtrent Chiro Bevere, aarzel dan niet om contact op te nemen met de leiding of groepsleiding (zie Contact-pagina). Veel informatie is te vinden op deze website en af en toe wordt er ook een briefje meegegeven aan de leden, met enkele belangrijke data of info over een extra activiteit.

Hopelijk mogen we jou, na deze korte inleiding, op zondag verwachten aan onze lokalen in de Koestraat 47B te Bevere!